Трансплантација на коса

Rënia e flokëve është një proces normal dhe natyral gjatë të cilit qimet që bien zëvendësohen me qime të reja, por nëse vëreni rënie të përshpejtuar të flokëve – kjo tashmë është shenjë e një problemi më serioz. Rënia e fortë e flokëve prek kryesisht meshkujt por edhe femrat dhe për shkak të këtij problemi mund të mbeten tërësisht tullac nëse nuk i drejtohen me kohë ekspertëve.

Nuk ka kufi moshe kur do të ishte më mirë të bëni një transplant flokësh. Nëse keni vënë re rënie të fortë të flokëve dhe dëshironi të zgjidhni problemin, ajo që duhet të dini është se transplantimi i flokëve është e vetmja zgjidhje afatgjatë!

Faza e parë është ajo kur nuk ka pasur rënie të madhe të flokëve dhe më pas transplantimi bëhet në rast të dëshirës dhe nevojës individuale të klientit. Tek meshkujt, rënia e rëndë e flokëve mund të zgjasë me muaj apo edhe vite, dhe atëherë ju jeni tashmë një kandidat i mirë për një transplant flokësh. Mos lejoni që alopecia të zhvillohet në rënie të tepërt ose të plotë të flokëve, sepse atëherë transplantimi nuk mund të bëhet, pasi nuk do të ketë mjaftueshëm qime dhuruese. Pra, mos prisni, na kontaktoni në mënyrë që të vlerësojmë në kohë shkallën e rënies së flokëve dhe të përcaktojmë nëse jeni një kandidat i mirë për një transplant flokësh!

Gjatë ekzaminimit, ne fillimisht do të vendosim kontrollin e cilësisë së rajonit dhurues të flokëve tuaj. Është e nevojshme të përcaktohet nëse keni një sasi të mjaftueshme folikulash për t’u nxjerrë nga rajoni dhurues që transplantimi i flokëve të jetë i suksesshëm. Gjatë ekzaminimit mjekësor, ne do t’i vlerësojmë të gjithë këta elementë dhe do t’ju japim një vlerësim të detajuar të përshtatshmërisë suaj për një transplant flokësh, si dhe për marrjen e rezultateve maksimale.

Gjatë fazës së parë të ndërhyrjes së transplantit të flokëve, njësitë e flokëve folikulare të shëndetshme merren nga rajoni dhurues. Njësitë folikulare mund të përmbajnë një ose më shumë qime. Vetë procesi i nxjerrjes është i automatizuar. Çdo njësi folikulare individuale afrohet në një kënd të përshtatshëm, pastaj bëhet një prerje në lëkurë në një thellësi të caktuar për të çliruar njësinë në tërësi pa dëmtim. Më pas folikuli/grafti nxirret nga rajoni dhurues dhe vendoset në një tretësirë ​​në të cilën mbahet deri në implantim.

Pas përfundimit të ekstraktimit, fillon faza e dytë, e cila përfshin implantimin e një grafti në zonën ku ka ndodhur rënia e flokëve.

Transplantimi i flokëve është një procedurë jashtëzakonisht e suksesshme që jep një rezultat krejtësisht natyral. Nuk lë shenja në rajonin e donatorëve. Kështu që flokët mund të shkurtohen më vonë pa e vënë re që ndërhyrja është bërë ndonjëherë.

Стручен кадар на клиниката Vatanmed.

Rikuperimi

Pas transplantimit të flokëve, çdo pacient merr një korse që parandalon ënjtjen, ilaçe parandaluese kundër dhimbjes dhe një çantë kujdesi për zonën donatore dhe flokët e transplantuar. Nëse pacienti ndjek udhëzimet pas transplantimit të flokëve duke përdorur teknikën FUE me safir, nuk ka arsye për t’u shqetësuar për suksesin e vetë procedurës. Një ditë pas ndërhyrjes pacienti vjen për ekzaminim dhe larjen e parë të flokëve. Garza në regjionin okupital (mbrapa e kokës) është hequr dhe nuk mund të vendoset përsëri. Me atë rast, do të merrni këshilla se si të mirëmbani në mënyrë të pavarur rajonin dhurues dhe flokët e transplantuar.

Duhet pasur kujdes që të mos dëmtohet fizikisht zona e trajtuar gjatë periudhës së rikuperimit (11 ditë), veçanërisht kur vishni ose hiqni rrobat mbi kokë. Nuk lejohet konsumimi i tepërt i cigareve dhe qëndrimi në dhoma me tym, përdorimi i barnave apo kozmetikës pa u konsultuar me mjekun. Gjithashtu nuk rekomandohet qëndrimi në sauna apo noti në det apo pishinë, si dhe ekspozimi i drejtpërdrejtë në diell (ose përdorimi i mbrojtjes në formën e kapelës, shallit).

Ju mund t’i ktheheni aktiviteteve tuaja të përditshme pas dy ditësh. Rikthimi në aktivitet fizik të moderuar lejohet pas dy javësh, ndërsa stërvitjet duhet të presin deri në dy muaj.

Kontrolli i dytë është 11 ditë pas ndërhyrjes, kur hiqen koretë e mbetura. Nëse pacienti nuk mund të vijë personalisht, ata do të marrin udhëzime në internet.

Një shënim i rëndësishëm është se flokët e transplantuar fillojnë të bien pas 14 ditësh, pastaj ngecin për 3-4 muajt e ardhshëm dhe vetëm pas kësaj periudhe do të fillojnë të rriten gradualisht. Rezultatin e parë do ta shihni pas 6 muajsh, ndërsa për rezultatet përfundimtare duhet të prisni 12-15 muaj.

Prerja e flokëve vetëm me gërshërë rekomandohet. Prerja me makinë për rroje në rajonin e donatorëve nuk rekomandohet për dy muajt e parë, ndërsa flokët e transplantuar me makinë për rroje mund t’i prisni vetëm pas një viti. Shmangni përdorimin e xhelave, spërkatjeve dhe bojrave.

A ka dhimbje gjatë transplantit të flokëve?

Në shumicën e rasteve ndërhyrja kryhet me anestezi lokale, me qetësim intravenoz afatshkurtër ose me kombinim të këtyre dy llojeve të anestezisë. Klinika Vatanmed i afrohet anestezisë së pacientit me anestezinë e njohur turke Dermojet – anestezi pa dhimbje, e cila është hapi i parë para anestezisë me injeksion për t’i ofruar klientit një përvojë të këndshme dhe pa dhimbje gjatë ndërhyrjes. Ndërhyrja në vetvete nuk është e dhimbshme. Pas ndërhyrjes mund të shfaqen dhimbje, zakonisht me intensitet të ulët, dhe pas procedurës pacientit mund t’i përshkruhen ilaçe kundër dhimbjeve si masë parandaluese.

Sa kohë zgjat ndërhyrja e mbjelljes së flokëve?

Ndërhyrja e mbjelljes së flokëve përfundon në vetëm një ditë, ndërsa kohëzgjatja e saktë e procedurës varet nga numri i grafteve që do të transplantohen. Kohëzgjatja mesatare e ndërhyrjes është rreth 7 orë. Gjatë kësaj kohe, ndërhyrja kryhet në dy faza, me një pushim dhe ushqim të siguruar. Faza e parë përfshin marrjen e grafteve nga regjioni i dhuruesit, ndërsa në fazën e dytë bëhet grafti në zonën e rënies së flokëve. Për të kryer një transplant flokësh, nuk keni nevojë të merrni leje mjekësore ose pushime. Aktiviteteve të përditshme mund t’i ktheheni të nesërmen e ndërhyrjes, duke ndjekur rekomandimet e mjekut.

A ka ndonjë efekt anësor të mbjelljes së flokëve?

Sallat e operacionit dezinfektohen rregullisht, çdo pacient merr një grup të ri instrumentesh në fillim të ndërhyrjes, ndaj shmanget plotësisht mundësia e infektimit. Mjekët tanë do të përshkruajnë antibiotikë si masë parandaluese. Disa pacientë mund të kenë skuqje të lehtë për shkak të acarimit të lëkurës në zonën e kokës, e cila ulet brenda pak ditësh. Anestezia lokale (shumë rrallë) mund të shkaktojë ënjtje të lehtë të ballit, e cila vazhdon për një ose dy ditë pas ndërhyrjes. Për të parandaluar ënjtjen, çdo pacient merr një korse dhe ilaçe kundër ënjtjes. Menjëherë pas ndërhyrjes mund të shfaqen dhimbje të lehta, ndaj pacientit i përshkruhet një analgjezik si masë parandaluese. Gjakderdhja e lehtë në zonën e dhurimit pas procedurës është gjithashtu e mundur dhe në atë zonë aplikohet garzë për 24 orët e para. Në 14 ditët e para pas mbjelljes së flokëve, mund të ketë kruajtje të lehtë të shkaktuar nga procesi i shërimit.

A mjafton vetëm një transplant flokësh?

Numri i procedurave të mbjelljes së flokëve varet vetëm nga zona e rrallimit. Së pari, bëhet një vlerësim i pjesës donatore dhe merret një vendim në përputhje me rrethanat. Në shumicën e rasteve, mjafton t’i nënshtroheni procedurës një herë, por ndonjëherë edhe dy herë, në varësi të shtrirjes së rajonit ku ka ndodhur rënia e flokëve, si dhe nga sasia dhe cilësia e flokëve nga zona dhuruese. Secili rajon dhurues është i ndryshëm dhe dikton numrin e grafteve, në përputhje me rrethanat do të përcaktohet numri maksimal i grafteve që mund të transplantohen gjatë një ndërhyrjeje.

Si të dalloni një transplant flokësh të bërë mirë?

Për të njohur një transplant flokësh të bërë mirë, duhet t’i kushtoni vëmendje sa vijon:

➡️ Pamje natyrale
➡️ Vija e përparme e përcaktuar saktë (balli)
➡️ Graftet e marra siç duhet nga zona e dhurimit
➡️ Grafte të shpërndara në mënyrë korrekte
➡️ Dendësi adekuate e flokëve

Rezultatet

Jemi krenarë për rezultatet që kemi arritur së bashku!

Caktoni konsultim falas

Plotësoni formularin e mëposhtëm për të caktuar një konsultë falas. Ne do t’ju kontaktojmë sa më shpejt të jetë e mundur.

Duke klikuar “Dërgo” ju pranoni politikën tonë të privatësisë.
Vatanmed garanton privatësinë dhe mbrojtjen e të dhënave personale të futura.