Vatanmed Maqedoni

Vatanmed është një grup klinikash nga Turqia të specializuara në fushën e flokëve, mjekrës, mustaqeve, transplantimit të vetullave si dhe kirurgjisë estetike!

PËRFITONI -500€ ZBRITJE

Ofertë e kufizuar verore! 🔥 Plotësoni formularin e mëposhtëm për të caktuar një konsultë falas. Vende të limituara.

Duke klikuar “Dërgo” ju pranoni politikën tonë të privatësisë.
Vatanmed garanton privatësinë dhe mbrojtjen e të dhënave personale të futura.

-350€ zbritje!

në MBJELLJE TË FLOKËVE!
PRP TRAJTIM

-50% zbritje në PRP!

16 vjet traditë në 5 kontinente të botës

Ne jemi krenarë t’ju ofrojmë përvojën tonë shumëvjeçare dhe stafin profesional. Grupi Vatanmed operon që nga viti 2007 në disa vende të botës.

Ne punojmë sipas standardeve botërore, duke ndjekur vazhdimisht risitë. Prioriteti i praktikës së Vatanmed është kënaqësia e pacientit.

Клиниката на Vatanmed во Скопје.

Përvojë

16 vjet përvojë në shumë vende të botës.

Ekspertizë

Staf profesional i mjekëve

Rezultate

50.000+ klientë të kënaqur

Garanci

Garancion i përjetshëm internacional

Shërbimet tona

Vatanmed është lider botëror në fushën e mbjelljes së flokëve, mjekrës, mustaqeve dhe vetullave

Трансплантација на коса во Vatanmed.

Transplantimi i flokëve

Transplantimi i flokëve është e vetmja zgjidhje e përhershme dhe e sigurt për problemin e tullacisë. Gjatë metodës kirurgjikale, njësitë folikulare të flokëve transplantohen nga rajoni dhurues në vendin e rënies së flokëve.

Трансплантација на брада во Vatanmed.

Transplantimi i mjekrës dhe mustaqeve

Një transplant i mjekrës dhe mustaqeve mund të plotësojë trashësinë ose madje të krijojë një formë krejtësisht të re të mjekrës. Mbjellja e mjekrës u rikthen meshkujve vetëbesimin dhe u jep pamjen e dëshiruar.

Трансплантација на веѓи во Vatanmed.

Transplantimi i vetullave

Transplantimi i vetullave është një ndërhyrje estetike shumë e njohur sepse mundëson kompensimin në mënyrë natyrale të mungesës së qimeve në zonën e vetullave me një pamje 3D, duke i rikthyer fytyrës një pamje harmonike.

Третмани на коса во Vatanmed.

Trajtime të flokëve

Trajtimet e rënies së flokëve janë ndër trajtimet estetike më të njohura si për femrat ashtu edhe për meshkujt. Mësoni më shumë rreth mesoterapisë së flokëve dhe trajtimeve PRP.

Metodat më të reja teknologjike

Ne ofrojmë shërbime me metodat më të fundit teknologjike të transplantit të flokëve të pranuara në të gjithë botën.

ФУЕ трансплантација на коса во Vatanmed.

Pyetje të shpeshta

Në shumicën e rasteve ndërhyrja kryhet me anestezi lokale, me qetësim intravenoz afatshkurtër ose me kombinim të këtyre dy llojeve të anestezisë. Klinika Vatanmed i afrohet anestezisë së pacientit me anestezinë e njohur turke Dermojet – anestezi pa dhimbje, e cila është hapi i parë para anestezisë me injeksion për t’i ofruar klientit një përvojë të këndshme dhe pa dhimbje gjatë ndërhyrjes. Ndërhyrja në vetvete nuk është e dhimbshme. Pas ndërhyrjes mund të shfaqen dhimbje, zakonisht me intensitet të ulët, dhe pas procedurës pacientit mund t’i përshkruhen ilaçe kundër dhimbjeve si masë parandaluese.

Ndërhyrja e mbjelljes së flokëve përfundon në vetëm një ditë, ndërsa kohëzgjatja e saktë e procedurës varet nga numri i grafteve që do të transplantohen. Kohëzgjatja mesatare e ndërhyrjes është rreth 7 orë. Gjatë kësaj kohe, ndërhyrja kryhet në dy faza, me një pushim dhe ushqim të siguruar. Faza e parë përfshin marrjen e grafteve nga regjioni i dhuruesit, ndërsa në fazën e dytë bëhet grafti në zonën e rënies së flokëve. Për të kryer një transplant flokësh, nuk keni nevojë të merrni leje mjekësore ose pushime. Aktiviteteve të përditshme mund t’i ktheheni të nesërmen e ndërhyrjes, duke ndjekur rekomandimet e mjekut.

Humbja e flokëve është një proces normal dhe natyral në të cilin flokët që bien zëvendësohen me qime të reja, por nëse vëreni rënie të përshpejtuar të flokëve – kjo tashmë është shenjë e një problemi më serioz. Rënia e fortë e flokëve prek kryesisht meshkujt, të cilët për shkak të këtij problemi mund të mbeten tërësisht tullac nëse nuk kontaktojnë me kohë ekspertët.

Nuk ka kufi moshe kur do të ishte më mirë të bëni një transplant flokësh. Nëse keni vënë re rënie të fortë të flokëve dhe dëshironi të zgjidhni problemin, ajo që duhet të dini është se transplantimi i flokëve është e vetmja zgjidhje afatgjatë!

Faza e parë është ajo kur nuk ka pasur rënie të madhe të flokëve dhe më pas bëhet transplantimi në rast të dëshirës dhe nevojës individuale të klientit. Tek meshkujt, rënia e rëndë e flokëve mund të zgjasë me muaj apo edhe vite, dhe atëherë ju jeni tashmë një kandidat i mirë për një transplant flokësh. Mos lejoni që alopecia të zhvillohet në rënie të tepruar ose të plotë të flokëve, sepse atëherë transplanti nuk mund të bëhet, sepse nuk do të ketë flokë të mjaftueshëm nga donatorët. Pra, mos prisni, na kontaktoni në mënyrë që të vlerësojmë shkallën e rënies së flokëve tuaj në kohë dhe të përcaktojmë nëse jeni një kandidat i mirë për një transplant flokësh!

Pas transplantimit të flokëve, çdo pacient merr një korse që parandalon ënjtjen, ilaçe parandaluese kundër dhimbjes dhe një çantë kujdesi për zonën donatore dhe flokët e transplantuar. Nëse pacienti ndjek udhëzimet pas transplantimit të flokëve duke përdorur teknikën FUE me safir, nuk ka arsye për t’u shqetësuar për suksesin e vetë procedurës. Një ditë pas ndërhyrjes pacienti vjen për ekzaminim dhe larjen e parë të flokëve. Garza në regjionin okupital (mbrapa e kokës) është hequr dhe nuk mund të vendoset përsëri. Me atë rast, do të merrni këshilla se si të mirëmbani në mënyrë të pavarur rajonin dhurues dhe flokët e transplantuar.

Duhet pasur kujdes që të mos dëmtohet fizikisht zona e trajtuar gjatë periudhës së rikuperimit (11 ditë), veçanërisht kur vishni ose hiqni rrobat mbi kokë. Nuk lejohet konsumimi i tepërt i cigareve dhe qëndrimi në dhoma me tym, përdorimi i barnave apo kozmetikës pa u konsultuar me mjekun. Gjithashtu nuk rekomandohet qëndrimi në sauna apo noti në det apo pishinë, si dhe ekspozimi i drejtpërdrejtë në diell (ose përdorimi i mbrojtjes në formën e kapelës, shallit).

Ju mund t’i ktheheni aktiviteteve tuaja të përditshme pas dy ditësh. Rikthimi në aktivitet fizik të moderuar lejohet pas dy javësh, ndërsa stërvitjet duhet të presin deri në dy muaj.

Kontrolli i dytë është 11 ditë pas ndërhyrjes, kur hiqen koretë e mbetura. Nëse pacienti nuk mund të vijë personalisht, ata do të marrin udhëzime në internet.

Një shënim i rëndësishëm është se flokët e transplantuar fillojnë të bien pas 14 ditësh, pastaj ngecin për 3-4 muajt e ardhshëm dhe vetëm pas kësaj periudhe do të fillojnë të rriten gradualisht. Rezultatin e parë do ta shihni pas 6 muajsh, ndërsa për rezultatet përfundimtare duhet të prisni 12-15 muaj.

Prerja e flokëve vetëm me gërshërë rekomandohet. Prerja me makinë për rroje në rajonin e donatorëve nuk rekomandohet për dy muajt e parë, ndërsa flokët e transplantuar me makinë për rroje mund t’i prisni vetëm pas një viti. Shmangni përdorimin e xhelave, spërkatjeve dhe bojrave.

Sallat e operacionit dezinfektohen rregullisht, çdo pacient merr një grup të ri instrumentesh në fillim të ndërhyrjes, ndaj shmanget plotësisht mundësia e infektimit. Mjekët tanë do të përshkruajnë antibiotikë si masë parandaluese. Disa pacientë mund të kenë skuqje të lehtë për shkak të acarimit të lëkurës në zonën e kokës, e cila ulet brenda pak ditësh. Anestezia lokale (shumë rrallë) mund të shkaktojë ënjtje të lehtë të ballit, e cila vazhdon për një ose dy ditë pas ndërhyrjes. Për të parandaluar ënjtjen, çdo pacient merr një korse dhe ilaçe kundër ënjtjes. Menjëherë pas ndërhyrjes mund të shfaqen dhimbje të lehta, ndaj pacientit i përshkruhet një analgjezik si masë parandaluese. Gjakderdhja e lehtë në zonën e dhurimit pas procedurës është gjithashtu e mundur dhe në atë zonë aplikohet garzë për 24 orët e para. Në 14 ditët e para pas mbjelljes së flokëve, mund të ketë kruajtje të lehtë të shkaktuar nga procesi i shërimit.

Numri i procedurave të mbjelljes së flokëve varet vetëm nga zona e rrallimit. Së pari, bëhet një vlerësim i pjesës donatore dhe merret një vendim në përputhje me rrethanat. Në shumicën e rasteve, mjafton t’i nënshtroheni procedurës një herë, por ndonjëherë edhe dy herë, në varësi të shtrirjes së rajonit ku ka ndodhur rënia e flokëve, si dhe nga sasia dhe cilësia e flokëve nga zona dhuruese. Secili rajon dhurues është i ndryshëm dhe dikton numrin e grafteve, në përputhje me rrethanat do të përcaktohet numri maksimal i grafteve që mund të transplantohen gjatë një ndërhyrjeje.

Nëse jeni një kandidat i mirë për një transplant flokësh varet nga shkalla e humbjes së flokëve tuaj, si dhe nga sasia e njësive folikulare të donatorëve në pjesën e pasme të kokës.

Gjatë ekzaminimit, ne fillimisht do të vendosim kontrollin e cilësisë së rajonit dhurues të flokëve tuaj. Është e nevojshme të përcaktohet nëse keni mjaft folikula për t’u nxjerrë nga zona e donatorëve që transplantimi i flokëve të jetë i suksesshëm. Gjatë ekzaminimit mjekësor, ne do t’i vlerësojmë të gjithë këta elementë dhe do t’ju japim një vlerësim të detajuar të përshtatshmërisë suaj për një transplant flokësh, si dhe marrjen e rezultateve maksimale.

Caktoni një ekzaminim dhe konsultim falas në klinikën tonë në Shkup, dhe nëse nuk keni mundësi të na vizitoni, mund të dërgoni fotot tuaja dhe të bëni një konsultë online.

Për të njohur një transplant flokësh të bërë mirë, duhet t’i kushtoni vëmendje sa vijon:

➡️ Pamje natyrale
➡️ Vija e përparme e përcaktuar saktë (balli)
➡️ Graftet e marra siç duhet nga zona e dhurimit
➡️ Grafte të shpërndara në mënyrë korrekte
➡️ Dendësi adekuate e flokëve

Transplantimi i flokëve mund të bëhet në çdo kohë të vitit. Është e rëndësishme të ndiqni udhëzimet e mjekut, sepse çdo stinë sjell me vete disa këshilla dhe rekomandime për kujdesin e flokëve.

Transplantimi i flokëve nuk është i rezervuar vetëm për meshkujt. Mund të kryhet edhe tek femrat, pas përcaktimit të detajuar të shkakut të rënies së flokëve.

Transplantimi i flokëve për gratë është një procedurë kirurgjikale ku folikulat e flokëve transplantohen nga një rajon në tjetrin.

Teknika FUE kërkon që pacienti të presë pjesën e pasme të kokës, e cila mund të mbulohet me flokë, qofshin të lirshme apo të lidhura, dhe flokët rigjenerohen dhe rriten shpejt. Shumë gra zgjedhin gjithashtu teknikën DHI pa prerje, por ajo përdoret vetëm për humbje të vogla të flokëve.

Rezultatet

Jemi krenarë për rezultatet që kemi arritur së bashku!

EXCELLENT
120 reviews on
Kujtim Fera
Kujtim Fera
Great place, very helpful and informative before and after hair treatment ask away about any concerns there support will respond via ( WhatsApp,Instagram) came back to America after treatment was done and I have no worries thanks to the team there would recommend 100%
Martin Ristov
Martin Ristov
I recently had a hair transplant procedure done at Vatamed Clinic, and I couldn't be more pleased with the results. The staff was incredibly professional and comforting throughout the entire process. From the initial consultation to the actual procedure, everything was explained to me in detail, making me feel at ease. I strongly recommend Vatanmed for everyone and you will see the results.
Mateja Tomic
Mateja Tomic
Great experience, hospitality and procedures. Professional and very expert staff. 10/10
Trajche Angjelovski
Trajche Angjelovski
Максимално професионални, парите што ги плаќате се ништо со тоа што добивате од нив !
Ivica Gjerasimovski
Ivica Gjerasimovski
6 months after my procedure and I cannot thank the clinic enough, for the results so far Their professionalism is getting better and better each time I visit them and they are always there for a quick chat and advice. I would recommend the clinic to everyone that is in need of a hair transplant or any of their other services.
Sunaj Memedi
Sunaj Memedi
Një Ekip shum Profesional nga Mjekët deri te Pastrusja, Fatija dhe Diellza me veçanti shum te ndershem dhe te besueshem, Fatija sidomos njeri me shum vlera dhe jam tej mase i kenaqur me sherbimet e Fatis. Jeni te mrekullueshem si staff.
digital dynastie
digital dynastie
Klinik Perfekte dhe Staf i Mrekullueshem Fatih Pajaziti Njeri I Mrekullueshem
Lavdrim Kajolli
Lavdrim Kajolli
Tungjatjeta, Klinikë e mrekulluar "Vatanmed Clinic Shkup" !! Dhe un si gjdo klient të tjerë, shpreha deshiren qe ta japë një mesazh reth jushë. Un si Lavdrim personalisht, jame tepër i knaqur, reth punes juve dhe stafit po ashtu. Gjithqka ka qene mbi nivel te pritshmerive te mia, qe i kome endru. Nderhyrja ime per flokt (Operimi) ka qene jashtzakonisht, i lete dhe pa dhimbje... dhe kuptohet qe e falenderoj mjekun dhe motrat ndihmëse qe gjate gjithe kohes, kane qene prezent reth procesit s'nderhyrjes sime. Po ashtu jame me fatë qe njoftova dhe nje mikë si "Fatih Pajaziti" nje djal, me shume respekt dhe dashuri qe na ka pritur ne Klinik... Pozitiviteti ti i larte qe ma ka dhuru, ma hiqte frigen e nderhyrjes... Po ashtu ndodhi, siç më motivonte Fatiu, me karakterin e ti optimist...Me thoshte, Gjithqka dote jete ne regull dhe nen kontroll, pa asnje stres qendro se nuk dote zhgenjehesh! Ashtu doli, me gjithe bindje ju thame te gjithve si un, vizitoni kliniken me te mir, se ja vlene... Ju deshiroj te mirat e botes, se e meritoni... Me Rrespekt per ju Lavdrim Kajolli
Arbnor Mustafa
Arbnor Mustafa
Jam shum i knaqur me kliniken Vatanmed me stafin operacioni ishte pa dhimbje gjithcka shkoj mir posaçerisht jam i knaqur me mikpritjen e Fatihit punen e tij qe tna sqaroj tna ndimoj dhe te kemi gjithcka te qart per udhëzimet pas operacionit ishte gjithcka perfekt ju sugjeroj që të drejtoheni te Vatanmend
Besart Mustafa
Besart Mustafa
I recently had a hair transplant procedure at Vatanmed clinic , and I couldn’t be more satisfied with the results and overall experience. From the initial consultation to the follow-up appointments, the clinic’s staff was professional, knowledgeable, and caring. They took the time to address all my concerns and questions, making me feel comfortable throughout the process. 10/10

Video