Трансплантација на брада

Густата брада е симбол на мажественост и омилен моден детал на повеќето мажи. Но, многу мажи страдаат од слаба брада. Проретчената брада е токму причината поради која многу мажи се одлучуваат да ја пресадат со методата на сафир FUE, со која постигнуваат погуста брада и помажествен изглед. Трансплантација на брада може да ја пополни густината или дури и да создаде сосема нова форма на брада. Трансплантацијата на брада им ја враќа самодовербата на мажите и им го дава посакуваниот изглед.

Недостатокот на влакна во пределот на брадата и мустаќите може да биде генетски, предизвикан од стрес, лош начин на живот, како и резултат на претходни операции, изгореници или повреди. Повеќето мажи само сакаат да ги пополнат празнините на брадата, а други едноставно сакаат да додадат повеќе влакна бидејќи не се задоволни од густината на брадата. Тие се одлучуваат за единственото безбедно и трајно решение – трансплантација на брада. Успешни резултати може да се добијат само со примена на методот на трансплантација на микро сафир FUE.

За трансплантација на брада, се користат само мали графтови кои содржат влакно или две за да го направат резултатот што е можно поприроден. Потоа се прават микроинцизии во регионот што пациентот сака да го пополни. Исклучително е важно засеците да се направат во правилен правец и распоред бидејќи тоа во голема мера го одредува подоцнежниот изглед на брадата. Потоа, со микрохируршки пинцети, косата се всадува во овие микрозасеци во насока во која брадата или мустаќите треба природно да растат.

Трансплантацијата на брада е едноставна, ефективна, безболна и минимално инвазивна метода која може трајно да го подобри изгледот на вашата брада или мустаќи.

Закажете бесплатна консултација

Пополнете го формуларот подолу за да закажете бесплатна консултација. Ќе ве контактираме што е можно поскоро.

Со кликнување на „Испрати“ ја прифаќате нашата политика за приватност.
Vatanmed ја гарантира приватноста и заштитата на внесените лични податоци.